Лапад с оризБезмесни

Необходими продукти

  1. 1 кг лапад
  2. 1 ч.ч. ориз
  3. 1 глава стар лук
  4. сол, червен пипер, черен пипер, магданоз, джоджен 
  5. за заливката
  6. 1 кисело мляко
  7. 1/4 пакетче масло
  8. 1-2 ч.л. червен пипер
  9. 1 скилитка чесън

Начин на приготвяне

Лападът се попарва и оцежда предварително. В тиган се запържват 1 глава стар лук, оцедения лапад и измития ориз. Разбърква се леко. Накрая се слагат подправките. Изсипва се в тавичка и към така получената смес се добавят 3 чаши вода. Пече се около 20 минути на 250 градуса, докато поеме водата. Махаме го от фурната и по заливаме с киселото мляко.
В тиган се слагат 1/4 масло, скилитка чесън и 1 ч.л. червен пипер. Запържва се и се залива върху полетия с млякото лапад.

Ревюта (0)

0.0 от 5.0
Описание 0.0
Леснота 0.0
Необходими продукти 0.0

Добави ревю

Твоята електронна поща няма да бъде публикувана.

Описание
Леснота
Необходими продукти
Прегледана рецепта

Добавена от lenkata

Изпрати съобщение

Изпрати съобщение
0 Човека харесват тази рецепта