Катми на сач

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Катми на сач1 / 2
21/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12-15 бр.
"Чудехме се как да направим катмите още по-вкусни, затова ги приготвихме на сач"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • вода - 700 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 30 г
  • яйца - 1 жълтък за мазане на сача
  • масло - около 100 г, за мазане на катмите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с малко вода и към нея постепенно добавете останалите продукти. Разбъркайте добре до получаване на тесто с консистенция на гъста боза. Оставя се да втаса, докато увеличи обема си 2-3 пъти и стане на шупли. Разбърква се.

Загрейте пръстен сач и разбийте жълтъка. С помощта на половин глава лук, забодена във вилица мажете сача с яйце за всяка катма. Гребнете с черпак от тестото и излейте равномерно по сача така, че да се получи катма с дебелина около 7-8 мм. Щом стане на дупки и няма сурово тесто отгоре се обръща с помощта на шпатула.

От другата страна се пече около 1 минута. Така до изчерпване на количеството тесто. Всяка готова катма се маже веднага с масло. Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал...

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
45
30
21
10
Дай твоята оценка: