Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Палачинки на сач

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Палачинки на сач

    Да споделя една лесна рецепта с вас:
    1 литър прясно мляко желателно домашно(пробвал съм и с купешко не е добре)
    5 бр. яйца желателно домашни
    щипка сол и брашно колкото поеме, да стане гъсто като бозичка

    Сача се мята на огън или печка на дърва, маже се периодично с олио и се почва
    След като са готови палачинките на сача се слага бекон, който се ползва после за плънка заедно с кашкавал и топено сирене.

    Да Ви е сладко или пък солено
    Последно редактирано от Спас; 04-08-09, 21:57.
    Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

  • #2
    До: Палачинки на сач

    ммммммм наистина звучи вкусно.Ще пробвам, мерси колега

    Коментар


    • #3
      До: Палачинки на сач

      Да добавя-след изпичането на всяка палачинка(според мен това са катми, но както и да е), всяка се намазва с краве масло, и се захлупва, да не се губи от аромата.
      Трудността е в добиването на домашно масло, че това от магазина има вкус на М10Д.
      Има ли желание-има и начин!

      Коментар


      • #4
        До: Палачинки на сач

        Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Да добавя-след изпичането на всяка палачинка(според мен това са катми, но както и да е), всяка се намазва с краве масло, и се захлупва, да не се губи от аромата.
        Трудността е в добиването на домашно масло, че това от магазина има вкус на М10Д.
        Да пропуснах да спомена за маслото, а иначе си мисля, че катмите освен, че са по-дебели се слага и мая в сместа
        Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

        Коментар


        • #5
          До: Палачинки на сач

          Да, бе вярно, така беше. Забравил съм.
          На жената баба и прави страхотни катми на сач, и се подлъгах по тях, щот ми потекоха лигите, а в такива случаи не мога да мисля. Не, че иначе мога много де...
          Има ли желание-има и начин!

          Коментар


          • #6
            До: Палачинки на сач

            Да добавя:дебелината на палчинките може да се регулира с помоща на черпак.
            Ще приложа и снимков материял
            Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

            Коментар


            • #7
              До: Палачинки на сач

              Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
              Да споделя една лесна рецепта с вас:
              1 литър прясно мляко желателно домашно(пробвал съм и с купешко не е добре)
              5 бр. яйца желателно домашни
              щипка сол и брашно колкото поеме, да стане гъсто като бозичка

              Сача се мята на огън или печка на дърва, маже се периодично с олио и се почва
              След като са готови палачинките на сача се слага бекон, който се ползва после за плънка заедно с кашкавал и топено сирене.

              Да Ви е сладко или пък солено
              Мръсник, оплюх си брадата. Може ли да пишеш такиви работи? Сега къде да търся сач?
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

              Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

              Коментар


              • #8
                До: Палачинки на сач

                Знаеш ли аз откога си търся , че сега си пека кифтетата на една плоча от цепен камък за облицовки , ама много се пука , и е голяма , и не мога да я мия . Та откъде да си купим големи сачове ( по възможност във варна , не в Балкана) ?

                Коментар


                • #9
                  До: Палачинки на сач

                  Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                  Знаеш ли аз откога си търся , че сега си пека кифтетата на една плоча от цепен камък за облицовки , ама много се пука , и е голяма , и не мога да я мия . Та откъде да си купим големи сачове ( по възможност във варна , не в Балкана) ?
                  Истински сач само от Родопите! И прелюдията му към подготовка за експлоатация в реални условия е доста тежка и дълга При неправилна такава се сдобиваш с парчета печена глина...негодни за употреба
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                  Коментар


                  • #10
                    До: Палачинки на сач

                    Имаш предвид подготовка след като го купя или в процеса на производство ? Ако е първото ще те моля да споделиш , стига да не е твърде дълго за писане.

                    Коментар


                    • #11
                      До: Палачинки на сач

                      Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                      Да добавя-след изпичането на всяка палачинка(според мен това са катми, но както и да е), всяка се намазва с краве масло, и се захлупва, да не се губи от аромата.
                      Трудността е в добиването на домашно масло, че това от магазина има вкус на М10Д.
                      Катмата се различава от палачинката най-вече по тестото - за катми се прави с мая, за палачинки без.
                      И в двата случая обаче, когато са направени с мерак си е вкусотия
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

                      Коментар


                      • #12
                        До: Палачинки на сач

                        Оххх,че се сетих за една палачинкова тортаааа....Редиш палачинка мажеш майонеза слагаш някакав колбас(салам,кренвирш,нещо пушено)след това и кисели краставички,маслинки и всякакви други вкусотийки по ваш избор,и повтаряш палачинки,майонеза...Става божествено.
                        ROCK ON

                        Коментар


                        • #13
                          До: Палачинки на сач

                          [QUOTE=ивайло;813640]Имаш предвид подготовка след като го купя или в процеса на производство ? Ако е първото ще те моля да споделиш , стига да не е твърде дълго за писане.[/QUOTE
                          След закупуването разбира се За да не се спука при първото меткане на огъня, по съвет на родопчани го заливам обилно с олио и постепенно,бавно нагрявам до завиране на олиото.Следва напълно и бавно изстиване както си е с мазнината.Като изстине мазнината се изхвърля,сача отново на огъня и неколкократно натриване с разрязана наполовина глава кромид лук.Това след като се е нагорещил яко.Доста пушлива и миризлива операция Интересното идва след това Тефал семки да люпиПри производствотона катми,родопчани в сача не слагат никакви мазнини.Преди да сипят дозата с черпака тръкват нагорещеният сач с едно парцалче напоено с разтвор на яйце и вода.Та така......
                          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                          Коментар


                          • #14
                            До: Палачинки на сач

                            Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                            Преди да сипят дозата с черпака тръкват нагорещеният сач с едно парцалче напоено с разтвор на яйце и вода.Та така......
                            Понеже имам такава съдинка,ще я третирам спрямо съветите ти.При употреба цяло яйце или само жълтък/белтък?
                            Върти ми се в главата нещо брано от кокал,да не лепне в началото.
                            А ако ще е палачинка/катма-като я спретна и после в сача бекон,кисели краставички,домат на ситно,гъби,чесън,лук и чер пипер.Малко розмарин и майорана+половин връзка магданоз на финала.
                            Мешандията загъната тип "вретено" в катмата и ледени бири...

                            Коментар


                            • #15
                              До: Палачинки на сач

                              Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              Понеже имам такава съдинка,ще я третирам спрямо съветите ти.При употреба цяло яйце или само жълтък/белтък?
                              Върти ми се в главата нещо брано от кокал,да не лепне в началото.
                              А ако ще е палачинка/катма-като я спретна и после в сача бекон,кисели краставички,домат на ситно,гъби,чесън,лук и чер пипер.Малко розмарин и майорана+половин връзка магданоз на финала.
                              Мешандията загъната тип "вретено" в катмата и ледени бири...
                              Мръсник!!!
                              По това време пишат ли се такива работи...
                              Има ли желание-има и начин!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X