Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка чорба по селски

Пилешка чорба по селски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пилешка чорба по селски1 / 2
03/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Вкусна пилешка чорба по селски, която събужда апетита и гони настинките надалеч!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1/2 пиле, с дреболийките
  • ориз - 2 с.л.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • целина - 1 - 2 клонки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • черен пипер - няколко цели зърна
  • кисело мляко - 4 с.л., за застройката
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте пилешкото и сложете в тенджера заедно с 3 л студена вода, малко сол. Добавете дреболиите, нарязаните на едро лук, един от морковите и клонките целина. Изчакайте да заври и оставете да къкри за 25 минути.

След това прибавете нарязаните картофи и ориза. Когато картофите омекнат, прибавете нарязаните на ситно домати и предварително запържените в малко мазнина кубчета морков, както и черния пипер. Оставете пилешката чорба да ври още 10-15 минути и накрая добавете накълцания магданоз. Махнете чорбата от котлона.

С решетъчна лъжица извадете пилешкото и отстранете кокалите и кожата, по желание. Върнете месото в супата и я застройте с разбитото яйце с киселото мляко, като постепенно ги темперирате с бульона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мим
Мим
Чудно, благодаря :)
14.11.2013 17:30
1
Покажи всички подкоментари
Тихомир
Тихомир
още се готви
21.08.2012 17:29