Л. Петров, Н. Джелепов, Е. Йорданов, С. Узунова
Готварска книга (164) (или наставления за всякакви гозби)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Година
???? (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,1 (× 19 гласа)

Информация

„БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА КУХНЯ“

ЗЕМИЗДАТ — СОФИЯ — 1978

История

  1. — Корекция
  2. — Корекции от Mandor: текст и секция

СУПА СЪС СИРЕНЕ ПО СЕЛСКИ

Продукти: сирене 150 г, краве масло 30 г (1/4 пакетче), прясно мляко 100 мл (1 чаена чаша), хляб 75 г (1 филия), яйца 2 бр., сол на вкус; месо-костен бульон 1 л (5 чаени чаши).

Натрошеното сирене се пуска във врящия бульон. След малко се прибавя млякото. Супата се вари 10–15 минути. Застройва се с разбитите яйца и се подправя с маслото. Поднася се с препечени парчета от хляба.