Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2007 09:58 - Селски хляб с картофи
Автор: marabu Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2030 Коментари: 0 Гласове:
0



 
image
680 г картофи

4 ч л сол
120 мл отвара от картофите
1 с л суха мая
2 с л зехтин
665 г брашно

• Картофите се измиват и се разрязват на 4 части.
• Заливат се с вода и се посоляват с 2 ч л сол.
• Сваряват се до готовност.
• Отмерват се 120 мл от течността и другата се изхвърля, като картофите се оставят да изстинат напълно (трябва да бъдат сухи).
• Изстиналите картофи се смачкват на пюре и се поставят в купа на мискер (машина за хляб).
• Отделно в топлата течност се размива маята и се оставя за 5 минути, докато се образуват мехурчета.
• Прибавя се към картофите заедно със зехтина и се бърка до еднородна смес.
• Добавя се брашното и 2 ч л сол.
• Меси се 2 минути на ниска скорост, след което се превключва на средна и се меси 11 минути.
• В началото тестото ще е сухо, но към края ще стане еластично заради картофите.
• Купата се покрива и се оставя при стайна температура 20-30 минути.
• В това време тестото почти не увеличава обема си.
• Фурната се загрява до 190 С заедно с тавата за печене.
• Тестото се поставя върху набрашенена повърхост и се разделя на 2 части.
• Всяка част се разточва с форма на овал.
• Навива се на руло, като края се набрашнява и се залепва.
• Поставя се с шева надолу и се покрива.
• Оставя се да втаса 30 минути.
• Фурната се напръсква с вода.
• Втасалият хляб се обръща с шева нагоре и се поставя в сгорещената тава.
• Пече се 45-50 минути.


Тагове:   хляб,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marabu
Категория: Рецепти
Прочетен: 856728
Постинги: 202
Коментари: 107
Гласове: 648
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930