Кулинарни рецепти » Селска манджа

 Селска манджа

Продукти: (за 5 порции)

• 20 сладки пиперки
• 1 голяма глава лук
• 1 морков
• 1 парче зеле
• 1 1/2 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.ч. ориз
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, копър
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме моркова и лука, нарязваме ги на дребно и ги задушаваме в сгорещеното олио. Изчистваме пиперките от дръжките и семената и ги нарязваме на дребно. Изчистваме ориза, измиваме го и го задушаваме в мазнина.

Слагаме така подготвените продукти в тенджера под налягане, заливаме с доматения сок и посоляваме. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим още 6 мин.

Поднасяме ястието студено, украсено с листенца от пресен магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало