Кулинарни рецепти » Странджанска дроб-сарма

 Странджанска дроб-сарма

Продукти:

• 500 г агнешка кайма
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, черен пипер, сол

За заливката:

• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко

Начин на приготвяне:

Запържваме лука и добавяме каймата. След това слагаме ориза, червения и черния пипер, джоджена и магданоза. Заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода и варим до набъбване на ориза.

Слагаме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, кисело мляко и брашно. Печем в умерена фурна.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало