Следва

Стилът на италианските телевизионни водещи

Гениалните прости неща. Не просто печена тиква с мед

Тъй като в магазина до вас вече са заредили с хубави български тикви, давай, наслади им се! И за да не е просто...

Food преди 13 години

Печената тиква е десерт, който свързваш с всичко бащино и родно. И независимо, че шоколадът, поничките и палачинките са най-често използваните средства при депресия, тиквата с мед ти е най-свидна, дори и да не я експлоатираш толкова често.

Тъй като в магазина до вас вече са заредили с хубави български тикви, давай, наслади им се! И за да не е просто печена с мед, ние решихме да я поръсим с малко въображение.

Необходими са ти:

половин средно голяма тиква
мед на вид и вкус, по възможност домашен
1 ч.ч. топла вода
два-три стръка мента
смлени орехи, количеството е по твой вкус

Почистваш я, тиквата, обелваш корите и я нарязваш.

Избираш средно голяма и плитка тава и подреждаш нарязаната тиква в нея.

После слагаш меда, водата, ментата (по българските традиции се използва индрише) и се слагат в предварително загрята фурна на 250 градуса, след което печеш до пълното изпаряване на водата.

Отгоре се образува хубава коричка, и мирише на есен – топла и запечена.

Сервирай в малки чинии или десертни купички, като отгоре поръсваш със смлените орехи. Върви с прясно мляко или зелен чай, а най-добре с компанията на приятел или близък, който ще оцени истинските качества на този десерт.
 

More Food